Tuotekehitys ja testaus

Vaativien olosuhteiden taitaja

Nokian Renkaiden tuotekehityksen määrätietoinen työ tuottaa kuluttajille turvallisia huipputuotteita vaativiin, pohjoisiin olosuhteisiin. Huolellinen ja pitkäjänteinen tuotekehitystoiminta tukee yhtiön asemaa maailman parhaiden talvirenkaiden ja raskaiden erikoisrenkaiden valmistajana.

Nokian Renkaiden tuotevalikoima uudistuu nopeasti: uusien tuotteiden osuus on vähintään neljännes vuotuisesta liikevaihdosta. Uusilla tuotteillaan yhtiö vahvistaa asemaansa ja säilyttää haluamansa hinta- ja katetason tiukassa kilpailussa. 

Tuotekehitykseen investoidaan merkittävästi, ja tuotevalikoimaan tulee runsaasti uusia tuotteita joka vuosi. Noin puolet tuotekehityspanostuksista käytetään tuotteiden testaamiseen. Täysin uuden henkilöautonrenkaan kehittäminen kestää 2–4 vuotta.

Talviturvallisuuden edelläkävijä

Nokian Hakkapeliitta -renkaat ovat vuosien mittaan saavuttaneet lukuisia voittoja puolueettomissa talvirengastesteissä. Hakkapeliitat ovat olleet erityisen hyviä talviturvallisuuden tärkeimmissä ominaisuuksissa, lumi- ja jääpidossa.

Huippuluokan turvallisuusominaisuuksien lisäksi renkailta vaaditaan taloudellisuutta ja ajomukavuutta. Vierintävastuksen alentaminen on jatkuvan kehitystyön kohde. Vierintävastukseltaan alhaiset renkaat voivat säästää polttoainetta jopa 0,5 litraa sataa kilometriä kohden ja vähentää siten haitallisia päästöjä. Tarkka ja täsmällinen ajotuntuma kasvattaa ajonautintoa sekä parantaa turvallisuutta. Hiljaiset renkaat eivät rasita ympäristöä äänekkyydellään eivätkä auton tai koneen kuljettajaa ohjaamomelullaan.

Yhtiö on ollut ympäristömyönteisyyden rohkea edelläkävijä tuodessaan markkinoille ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa tuotteet, joiden valmistuksessa käytetään ainoastaan puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä. Innovatiivisten ja ympäristöystävällisten ratkaisujen etsintää ohjaa kestävän turvallisuuden periaate: renkaan ominaisuuksien tulee säilyä lähes muuttumattomina tuotteen koko elinkaaren ajan.

Ainutlaatuista testausosaamista

Nokian Renkaille aidoissa käyttöolosuhteissa tapahtuva intensiivinen testaaminen, talven ja tuotteiden kaikkien elementtien ja ominaisuuksien perinpohjainen ymmärtäminen on luonnollista. Yhtiön omassa 700 hehtaarin kokoisessa Ivalon testikeskuksessa keskitytään vaativaan talvitestaukseen lokakuusta toukokuuhun. Vuoden 2011 aikana tapahtunut uusien ratojen käyttöönotto mahdollistaa aikaisempaa tehokkaamman ja monipuolisemman testauksen.
Korkeatasoinen laitteisto sekä asiantuntevat tuotekehitystiimit ja tuntuma-ajajat varmistavat, että Ivalossa käydään läpi kaikki talviautoilun ääritilanteet. Nokian Renkaat on maailman johtava pohjoisten olojen asiantuntija juuri Suomen Lapissa tehtävän perusteellisen testaustoiminnan ansiosta.

Jatkuvasti kehittyvä Nokian testikeskus tehtaan välittömässä läheisyydessä tarjoaa joustavat ja ainutlaatuiset olosuhteet uusimman tekniikan kuten suurnopeuskameran hyödyntämiselle sekä sohjoliirtotestaukselle, jonka yhtiö otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa. Kattavien tulosten keräämiseksi renkaita testataan myös ulkomaisilla radoilla. Pitorajojen uhmaaminen ja ylittäminen palvelevat kehitystyön tärkeintä päämäärää: turvallisuutta.

 

Tuotekehitys ja testaus - tiesitkö että...

Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen kiisi 2011 maaliskuussa 331,610 kilometrin tuntinopeutta Pohjanlahden jäällä. Maailman johtavan talvirengasvalmistajan huimassa maailmanennätyksessä käyttämä ennätysauto oli varustettu Nokian Hakkapeliitta 7 -nastarenkailla. 

Kovissa vauhdeissa ja vaativissa olosuhteissa testaaminen on yksi merkittävä osa talvirenkaiden kehitystyötä. Rajoja etsimällä voi oppia uutta. Äärinopeuksissa korostuu huippuluokan renkaiden rooli. Huimavauhtisessa ajossa liukkaalla jäällä renkailta kaivataan maksimaalista pitoa, kovaa rakenteellista kestävyyttä ja auton vahvaa suorituskykyä vastaavaa käsiteltävyyttä.

Nopeuden ja kestävyyden yhtälö on poikkeuksellisen kova. Kun auton vauhti on 331 km/h, se kulkee sekunnin aikana yli 92 metriä.