Vianor

Vianor

Laajentuva jakeluketju kasvatti markkinaosuuksia

Vianor on suurin ja kattavin rengasketju Pohjoismaissa, Venäjällä ja IVY-maissa. Ketjuun kuului vuoden 2011 lopussa yhteensä 910 myyntipistettä 23:ssa eri maassa Nokian Renkaiden päämarkkinoilla. Nokian Renkaat -konserni omistaa 179 Vianor-pistettä, muut toimivat franchising- tai partnerperiaatteella.

Vianorin omat liikkeet myyvät henkilö- ja pakettiautonrenkaita, kuorma-autonrenkaita ja raskaita renkaita. Nokian-merkkisten renkaiden lisäksi ketju myy muita johtavia rengasmerkkejä sekä erilaisia autoiluun liittyviä tuotteita, kuten vanteita, akkuja ja iskunvaimentimia. Vianorin palveluvalikoimaan kuuluvat renkaiden vaihdot ja asennukset sekä myyntipisteestä riippuen öljynvaihdot, autohuollot ja rengashotellit. Tavoitteena on, että huoltopalvelut muodostavat merkittävän osan Vianorin kasvusta ja kannattavuudesta.

Vianorin oman myyntipisteverkoston päätehtävänä on maksimoida Nokian-merkkisten renkaiden myynti, pitää yllä tavoiteltua hintatasoa sekä kehittää palvelukonsepteja ja prosesseja. Nokian Renkaiden valmistustoiminnan ja Vianorin välinen yhteistyö antaa synergiaetuja. Edistykselliset tietojärjestelmät parantavat suunnittelua, seurantaa ja raportointia. Nokian Renkaat saa rengasketjunsa kautta kontaktin loppukäyttäjään ja arvokasta tietoa palvelujensa kehittämiseen.

Vuonna 2011 vahvin kasvu saavutettiin palvelujen ja kuorma-autonrenkaiden myynnissä. Vianor onnistui strategisissa tavoitteissaan toimien hintajohtajana ja tarjoten Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla parhaan verkoston konsernin tuotteiden tukku- ja vähittäismyynnille. Kannattavuutta tuki huoltopalvelujen myynnin selvä kasvu.

 

Tulosyksiköt Vianor

Vianor-partnerit kasvun ajureina

Vianor-rengasketju toimii Nokian Renkaille strategisesti tärkeillä markkinoilla konsernin kasvun keihäänkärkenä. Toiminta-alueensa johtavana rengasketjuna Vianor rakentaa perustaa konsernin tuotteiden pysyville markkinaosuuksille.

Vianor-konseptissa on lukuisia yrittäjäystävällisiä palveluja Vianor-verkostoon kuuluville yrittäjille kuten vahvat brändit, koulutus ja tekninen tuki. Vianor-kauppiaat saavat tukea mainontaan ja myynnin edistämiseen ja heille taataan nopeat toimitukset erityisesti huippusesongin aikana.

Vianor toimii 23 maassa, kattavimmin Pohjoismaissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Vuonna 2011 Vianor laajeni kolmeen uuteen maahan: Italiaan, Romaniaan ja Azerbaidžaniin. Partner-verkoston laajentaminen jatkuu aikaisempien suunnitelmien mukaisesti, tavoitteena kasvattaa ketju vuoden 2012 aikana yli 1 000 myyntipisteeseen.