Nokian Raskaat Renkaat

Nokian Raskaat Renkaat

Vahva suoritus epävarmassa ympäristössä

Vuonna 2011 koneenrakennuksen lisääntymisen ja vahvistuneen jälkimarkkinan myötä raskaiden renkaiden kysyntä kasvoi. Nokian Raskaiden Renkaiden myynti lisääntyi selvästi kaikissa tuoteryhmissä; vahvimmin metsäkone-, kaivos- ja satamarenkaissa. Myynti Venäjällä kasvoi selvästi.

Tuotantokapasiteetti oli täyskäytössä lähes koko vuoden ja tuotantomäärä (tonneja) kasvoi 26 % edellisvuoteen nähden. Tuotantokapeikkojen poistamiseksi tehtiin investointeja, jotka lisäävät vuosina 2012 – 2013 tuotantokapasiteettia noin 20 % vuoden 2011 tasoon nähden.

Yksikön pitkäjänteisen tuotekehityksen tulos, Beyond All-Steel Radial -teknologia satama- ja kaivoskäyttöön, yhdistää ainutlaatuisella tavalla perinteisten ristikudos- ja vyörenkaiden parhaat piirteet. Näiden uudentyyppisten renkaiden myynti alkoi, ja ne haastavat markkinoilla perinteiset all-steel-tuotteet. Tuotteiden stabiliteetti on ensiluokkainen, kestävyys kiitettävä ja vierintävastus alhainen. Uusi teknologia vahvistaa entisestään Nokian Raskaiden Renkaiden asemaa laatutuotteiden valmistajana.

Nokian Raskaat Renkaat saavutti hyviä tuloksia jakeluverkostonsa kehittämisessä. Uudet jakelusopimukset sekä Vianor Industrial -liikkeiden määrän kasvu 37:ään (14 uutta) paransivat edelleen asiakkaiden mahdollisuuksia henkilökohtaiseen tekniseen palveluun.


 

Tulosyksikot raskaat renkaat

Markkinajohtajuus metsäkonerenkaissa

Nokian Raskaat Renkaat on korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat metsäkonerenkaat, satama- ja kaivosrenkaat, maatalouden erikoisrenkaat sekä erilaiset työkoneiden renkaat. Ydintuotteet valmistetaan Nokian-tehtaassa. Tuotteiden ainutlaatuisuus syntyy äärimmäisten käyttöolosuhteiden tuntemisesta ja luonnon kunnioittamisesta. Päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaiden lisäksi Keski- ja Etelä-Eurooppa, USA ja Kanada sekä Venäjä ja IVY-maat. Nokian Raskaat Renkaat tunnetaan ammattitaitoisesta ja joustavasta, alansa parhaasta asiakaspalvelusta.

Nokian Raskailla Renkailla on metsäkonerenkaissa noin 30 %:n maailmanmarkkinaosuus. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, ns. tavaralajimenetelmän (CTL = cut-to-length) metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien, ja tällä alueella se on markkinajohtaja maailmassa. Yhtiön etuna on maantieteellinen läheisyys maailman johtaviin kone- ja laitevalmistajiin, joiden kanssa tuotekehitys- ja testausyhteistyö on tiivistä, ja ensiasennusmyynnin osuus olikin vuonna 2011 noin 40 % yksikön liikevaihdosta. Nokian Raskaiden Renkaiden asiakkaat arvostavat renkaan toimivuutta ja kokonaistaloudellisuutta. Heille renkaiden edulliset käyttökustannukset/tunti ovat tärkeämpiä kuin halpa hankintahinta.