Nokian Kuorma-autonrenkaat

Nokian Kuorma-autonrenkaat

Pyörät pyörivät ja
myynti kasvaa

Kuorma-autonrenkaiden kysyntä oli vahvaa vuonna 2011. Nokian kuorma-autonrenkaiden liikevaihto kasvoi 44 % edellisvuodesta. Parantunut tuotevalikoima kasvatti Nokian kuorma-autonrenkaiden markkinaosuutta Pohjoismaissa, Venäjällä sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Pinnoitusmateriaalien myyntiä lisäsivät kuljetusalan kaluston parempi käyttöaste ja kasvanut markkinaosuus Pohjoismaissa. 

Vuonna 2011 keskityttiin lisäksi logistiikan optimoimiseen sekä rengasvalikoiman kehittämiseen. Laajentuminen Venäjälle, IVY-maihin ja Itä-Eurooppaan ”Vianor Truck” -palvelukonseptia hyödyntäen jatkui.


Voitontahto -  Satu Larsen 

Renkaalaisuus on innostuneisuutta ja peräänantamatonta yhdessä tekemisen meininkiä! On ilo ja kunnia kuulua voittajajoukkueeseen ja pyrkiä parhaisiin suorituksiin yhdessä muiden osaavien renkaalaisten kanssaTulosyksikot Nokian Kuorma-autonrenkaat

Renkaat ja pinnoitteet 
vaativaan ammattikäyttöön 

Nokian Kuorma-autonrenkaat -yksikkö keskittyy vaativien olosuhteiden kuorma-autonrenkaisiin ja pinnoitustuotteisiin. Laadukkaat renkaat kehitetään Suomessa ja valmistetaan sopimusvalmistuksena tehtaissa, joiden laatutaso vastaa Nokian Renkaiden korkeita vaatimuksia. Pinnoitusmateriaalit, joita käytetään pääasiassa kuorma-autonrenkaissa ja työkonerenkaissa, valmistetaan Nokian-tehtaassa. Tärkeimpiä pinnoitustuotteita ovat kuorma-autonrenkaiden talvipinnat. Päämarkkina-alueita ovat Pohjoismaat ja suurimmat kasvun mahdollisuudet ovat Venäjällä, muissa IVY-maissa sekä Keski- ja Etelä-Euroopassa. 

Nokian kuorma-autonrenkaat ja Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalit suunnitellaan vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin. Tuotteet suunnitellaan ja testataan pohjoisen vaativissa olosuhteissa, muun muassa Ivalon testikeskuksessa. Tuoteuutuudet, kuten Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe, vahvistavat entisestään korkealuokkaista talvirengasvalikoimaa.

Tiivis ja luottamuksellinen yhteistyö liikennöitsijöiden ja kuljetusyritysten kanssa mahdollistaa tuloksellisen tuotekehityksen. Renkaiden – uusien tai pinnoitettujen – tulee toimia luotettavasti, kestää ja pitää moitteettomasti. Renkaiden matala vierintävastus vähentää polttoaineenkulutusta, mikä on erityisen tärkeää ammattiajossa.