Myynti ja jakelu

Vahva jakelu avainasemassa

Nokian Renkailla on neljä päämarkkina-aluetta Pohjois­maat, Venäjä ja muut IVY-maat, Keski- ja Itä-Eurooppa sekä Pohjois-Amerikka.

Tärkeimmissä myyntimaissa toimii konsernin oma myyntiyhtiö tai edustaja, jolla on oma myyntiorganisaationsa. Nokian Renkaiden jakelijat ovat vahvoja toimijoita, ja usein ne myös harjoittavat renkaiden vähittäiskauppaa. Niiden liiketoiminnassa Nokian-merkkisten renkaiden myynnillä on suuri painoarvo ja niillä on myös valmius ja halu tukea ja rakentaa Nokian-brändiä. Vianor-rengasketjulla on tärkeä ja kasvava rooli Nokian-merkkisten renkaiden myynnissä, sillä merkittävä osa konsernin myynnistä kulkee Vianor-myyntipisteiden kautta.

Nokian Renkailta jakelijat saavat myytäväkseen vahvan brändin ja valikoimaansa innovatiivisia, jatkuvasti uudistuvia huipputuotteita, joiden myynti on niille kannattavaa liiketoimintaa. Erityisesti sesonkiajan tehostettu asiakaspalvelu ja Vianor-verkoston hyödyntäminen lähetyspisteinä varmistavat, että jakelijat saavat tilaamansa renkaat myös sesongin kiireisimpinä viikkoina, kun renkaiden kysyntä on huipussaan.

Henkilökohtaista yhteistyötä ja verkkoratkaisuja

Nokian Renkaat tekee tiivistä ja monipuolista yhteistyötä jakelijoidensa kanssa. Nokian Renkaiden vahvuutena on myynnin matala organisaatio ja kyky reagoida nopeasti asiakastarpeisiin ja markkinoiden muutoksiin. Yhtiön myyntiorganisaatiossa on jokaiselle asiakkaalle oma yhteyshenkilö. Luottamuksellisessa yhteistyössä laaditaan myynnin ja markkinoinnin vuosisuunnitelmat, jotka sisältävät yhteiset myyntitavoitteet ja toimenpiteet aikatauluineen. Osapuolia yhdistää vahva tunne samaan Hakkapeliitta-perheeseen kuulumisesta.

Kasvava osa tilauksista tehdään konsernin verkkokauppojen ja jakelijoille rakennettujen tilausjärjestelmien kautta. Järjestelmäratkaisut mahdollistavat tilaamisen ympäri vuorokauden ja parantavat tiedonkulkua sekä asiakaspalvelua.

Nokian Raskaat Renkaat toimii valikoidusti ensiasennusmarkkinoilla ja tekee tiivistä tuotekehitysyhteistyötä kone- ja laitevalmistajien kanssa. Pitkäaikainen yhteistyö on tuonut myös asiakaspalveluun ja logistiikkaan ainutlaatuista näkemystä asiakkaiden toiveista ja tarpeista. Viime vuosina on kehitetty kokonaisvaltaisia, asiakkaille räätälöityjä palvelukonsepteja, joihin kuuluvat muun muassa raskaisiin renkaisiin erikoistuneet Vianor Industrial -liikkeet, valmiit rengas-vannepaketit, täsmätoimitukset sekä sähköiset tilausjärjestelmät.

 

Voitontahto, Lukas Libal

Meille voittamisen tahto ja taito on hyvin luonnollista. Pohjoista ajattelua, selviytymistä kaikesta eteentulevasta ketterästi ja nopeasti. Se pitää miedät liikkeessä. Kun annat kaikkesi ja haastat itsesi sekä vallitsevan tilanteen joka päivä, olet huipulla osaavien renkaalaisten kanssa.